About

Maarten van Eijk

Geboren in 1973 en opgegroeid in Wilnis waar ik op mijn 15de begon met vliegvissen. In Nederland vis ik vooral op de snoek met de streamer. Op forel viste ik in België, Zweden, Denemarken, Engeland, Tsjechië, de Eifel en regelmatig het Zwarte Woud in Duitsland. Fotografie heeft me altijd geïnteresseerd maar met de komst van de digitale camera ben ik er serieus mee aan de slag gegaan. De combinatie van vliegvissen, fotografie en mijn werk als gereedschapmaker hebben ertoe geleid dat er een uitgebreide set aan vleugelbranders is ontwikkeld met daarnaast prints om zelf realistisch uitziende vleugels te kunnen maken voor kunstvliegen. De foto’s uit mijn database zijn hiervoor gebruikt.

Ook zijn beelden onder andere gebruikt voor drukwerk in tijdschriften, diverse boeken, brochures en als beeldmateriaal voor kenniscentrum EIS/Naturalis en Natuurmonumenten.
Het bestand geleverd bij vleugelbranders is voor eigen gebruik en mag niet worden gebruikt voor commerciële doeleinden.

Voor het geven van een presentatie bij vliegvisclubs/verenigingen is het nodige materiaal beschikbaar. Dit bestaat uit een digitale fotopresentatie, informatie over geschikte materialen voor vleugels , het werken met vleugelbranders en vliegbinden met vleugels van folie. Daarnaast neem ik de nodige afdrukken en ingelijst werk mee voor geïnteresseerden in fotografie.

Facebook wingburners pagina
Youtube kanaal
Instagram


Born in 1973 in Wilnis where I started flyfishing when I was 15 years old. In Holland I mainly fish for pike using streamers. For trout I visited Belgium, Sweden, Denmark, England, Czech republic, the Eifel and Black Forest in Germany. Photography always interested me but really got me hooked when the digital camera was introduced. The combination of flyfishing, photography and my job as a toolmaker made it possible to develop a complete set of wingburners accompanied by prints to make your own realistic looking wings for artificial flies. The macrofoto’s of insects were used to make the prints.

My images are used for magazines, several books, brochures and images for EIS/Naturalis and Natuurmonumenten.
The file coming with wingburners is for personal use and may not be used for commercial activities.
Do you have questions about photography or wingburners feel free to contact me.

 

Facebook wingburners page
Youtube channel
Instagram

info@maartenvaneijk.nl
Phone+31(0)614932633
KvK 60508736
Btw NL001963275B21